Logo VRUBrandweer

Als er iets aan de hand is...

Veiligheidsregio Utrecht heeft diverse manieren om mensen te waarschuwen als er iets aan de hand is. Met de sirenes waarschuwen we je om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Via NL-Alert vertellen we mensen in de directe omgeving van een noodsituatie hoe ze moeten handelen. RTV Utrecht en Radio M zijn onze calamiteitenzenders. Via twitter @vrutrecht word je op de hoogte gehouden van grote incidenten en wat we doen om ze zo snel mogelijk op te lossen.

overlegbrandweer1klein.jpg

Wateroverlast en storm

Bij hevige regenval en storm krijgt de brandweer soms honderden meldingen van overlast of schade. Levensbedreigende situaties krijgen voorrang. Wat kun je zelf doen?

Lees meer

Blijf uit de rook

Als er een brand is in de buurt, hoor je vaak: "Blijf uit de rook, sluit ramen en deuren en schakel je ventilatiesysteem uit." Hoe gevaarlijk is rook eigenlijk en wat moet je doen als je gezondheidsklachten hebt?

Lees meer

Sirenes

Veiligheidsregio Utrecht heeft diverse manieren om mensen bereiken als er iets aan de hand is. We hebben de sirenes, NL-Alert en kunnen de calamiteitenzender inzetten.

Lees meer

Hulp na brand

De brand is geblust. De brandweermensen pakken hun spullen in en vertrekken weer naar de kazerne, terwijl jij als bewoner ontredderd toekijkt. Wat nu?

Lees meer

Alarmnummer 1-1-2

Het alarmnummer 1-1-2 bel je alleen als er iets ernstigs aan de hand is. Dus niet alleen bij brand, maar ook bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk.

Lees meer

NL-Alert

NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel voor de mobiele telefoon. Als je je in een rampgebied bevindt en je hebt je mobiel ingesteld op NL-Alert, dan ontvang je een tekstbericht. Hierin staat precies wat er aan de hand is. En wat je het beste kunt doen.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »