Logo VRUBrandweer

Brandweer in ontwikkeling

De brandweer in onze regio is continu in ontwikkeling. Dat is niet alleen nodig om een zo goed mogelijke brandweer voor onze burgers te zijn, maar ook om de brandweer betaalbaar te houden. Hiervoor spannen we ons dagelijks in. Hoe de toekomst van de brandweer in Nederland er volgens ons uit ziet, zie je hiernaast in het filmpje. In onderstaande thema's lees je meer over de gebieden waar we ons in gaan verbeteren.

images/Beeld%20vast/fotograaf_chrishardie.jpg

Brandveilig Leven

Binnen 3 minuten staat een kamer volledig in brand en kun je als bewoner al gestikt zijn door rook. Daarom besteden we de komende jaren meer aandacht aan het voorkomen brand en veilig vluchten.

Lees meer

Interregionale samenwerking

We streven ernaar de inwoners van onze regio altijd de snelste hulp van de brandweer te bieden. Een belangrijk uitgangspunt, maar complexer dan je denkt.

Lees meer

Reanimatie door de brandweer

Uitrukken voor reanimaties is een basistaak voor de VRU Brandweer. Dit betekent dat alle brandweerposten binnen de provincie Utrecht deze taak verrichten.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »