Logo VRUBrandweer

VRU raakt jonge gezinnen via Negenmaandenbeurs

Wat hebben jonge gezinnen met brandveiligheid te maken? Alles! Juist jonge gezinnen staan volop open voor informatie over (brand)veiligheid. De Negenmaandenbeurs is dan bij uitstek de plek om met jonge gezinnen in contact te komen.

Lees meer

5 kleuren van natuurbrandcodes terug naar 2 fases

De brandweer en natuurorganisaties hebben afscheid genomen van de vijf kleuren lichtgroen, groen, geel, oranje en rood om aan te geven in welke risicofase de kans op natuurbrand zich bevindt. In de plaats daarvan zijn er nog maar twee ‘fasen’.

Lees meer

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Rook is giftig. Als je slaapt, slaapt jouw neus ook en ruik je dus niets. Door de rook raak je al snel bewusteloos.

Lees meer

Natuurbrandrisico Utrecht code oranje

Het weer is koud, maar het is ook erg droog in de natuur. De kans is aanwezig dat een snel uitbreidende natuurbrand ontstaat. Daarom geldt vanaf vrijdag 2 maart 2018 00:00uur code oranje voor natuurbrandrisico in de regio Utrecht.

Lees meer

Veilig op natuurijs

De temperatuur daalt de komende week tot onder het vriespunt. De schaatskoorts neemt dan toe. Naast de leuke aspecten, zijn er aandachtspunten voor schaatsen op natuurijs. Denk aan het voorkomen van door het ijs zakken en letsel door vallen. Twijfel je of het veilig is om te schaatsen? Neem dan geen risico en ga het ijs niet op. Ga je wel schaatsen, zorg dan voor een goede veiligheidsuitrusting. Dan hoeven de hulpdiensten niet voor jou ter plaatse te komen.

Lees meer

Koolmonoxide is levensgevaarlijk

Nog elk jaar overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging. Brandweer Nederland en alle Veiligheidsregio's vinden dat dit moet stoppen. Loop jij risico op koolmonoxidevergiftiging? Doe de test!

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »