Logo VRUBrandweer

Brandweer maakt kinderen brandwijzer

Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent dat de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht weer op pad gaat om kinderen spelenderwijs te leren hoe belangrijk het is voorbereid te zijn op brand. Want voorkomen is beter dan blussen!

Lees meer

Terug naar fase 1 voor natuurbrandrisico

28 augustus 2018 vanaf 00:00 uur is fase 1 voor het natuurbrandrisico weer actief. Bij fase 1 worden geen extra maatregelen getroffen om natuurbrandrisico te voorkomen. Wel geldt uiteraard altijd dat voorzichtigheid geboden is. Bekijk hier de website van natuurbrandrisico voor meer informatie over de verschillende fases.

Lees meer

Wanneer bel je 112 bij storm?

Later vandaag kan een storm (water)overlast en/of schade veroorzaken in de regio Utrecht. Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier? Bel dan 112. Bekijk het schema en check de website van Brandweer Nederland voor meer informatie.

Lees meer

Brandweer kalender voor KiKa

Wil jij een verjaardagskalender met prachtige brandweer foto's én tegelijk het goede doel steunen? Dat kan! Onze collega Bart Uljee (brandweerpost Zeist) heeft een heuse brandweer kalender samengesteld, waarvan de opbrengst voor KIKA is.

Lees meer

Tijl: ''Brandweerman voor de hobby''

“Ik kijk heel vaak op de iPad naar filmpjes met brandweerman Sam. Er is steeds een noodgeval en dat speel ik dan na. Ik red bijvoorbeeld een poesje uit de boom, net zoals brandweerman Sam.''

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »