Logo VRUBrandweer

Win een vuurwerkles!

Win een vuurwerkles! Wil jij een echte brandweerman of -vrouw in je klas? VRU Brandweer verloot tien vuurwerklessen aan groepen 8 in onze regio. Kans maken op een les? Lees snel verder!

 

Lees meer

36 nieuwe brandweervoertuigen op de foto

Afgelopen zaterdag 13 oktober gingen 36 gloednieuwe tankautospuiten op de foto op het terrein van het Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg. 12 van deze voertuigen zijn speciaal voor natuurbrandbestrijding.

Lees meer

Maak van je roze wolk geen rookwolk!

 

 In oktober vinden de jaarlijks terugkerende Brandpreventieweken plaats. Tijdens deze weken vragen we landelijk extra aandacht voor brandpreventie. Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar jonge ouders aan denken. Toch kan er ook bij bij deze groep brand ontstaan. 

 

 

 

Lees meer

Brandweer maakt kinderen brandwijzer

Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent dat de brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht weer op pad gaat om kinderen spelenderwijs te leren hoe belangrijk het is voorbereid te zijn op brand. Want voorkomen is beter dan blussen!

Lees meer

Terug naar fase 1 voor natuurbrandrisico

28 augustus 2018 vanaf 00:00 uur is fase 1 voor het natuurbrandrisico weer actief. Bij fase 1 worden geen extra maatregelen getroffen om natuurbrandrisico te voorkomen. Wel geldt uiteraard altijd dat voorzichtigheid geboden is. Bekijk hier de website van natuurbrandrisico voor meer informatie over de verschillende fases.

Lees meer

Wanneer bel je 112 bij storm?

Later vandaag kan een storm (water)overlast en/of schade veroorzaken in de regio Utrecht. Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier? Bel dan 112. Bekijk het schema en check de website van Brandweer Nederland voor meer informatie.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »