Logo VRUBrandweer

Tijl: ''Brandweerman voor de hobby''

“Ik kijk heel vaak op de iPad naar filmpjes met brandweerman Sam. Er is steeds een noodgeval en dat speel ik dan na. Ik red bijvoorbeeld een poesje uit de boom, net zoals brandweerman Sam.''

Lees meer

Antoinette: ''Mensen hebben zich echt gehoord en gezien gevoeld''

''Begin november 2017 ontstond er brand in een rijtjeshuis in de wijk Nijenheim in Zeist-West, precies onder de slaapkamer van de kinderen. De woning brandde volledig uit. Ook twee naastgelegen woningen moesten onbewoonbaar worden verklaard. Je kunt het gerust een zegen noemen dat het gezin tijdig werd gewekt door de rookmelder.''

Lees meer

Astrid: “Even op de sokken naar boven”

“Op de dag van het ongeval zou mijn man Jelle om acht uur naar een cursus gaan. Ik was al op mijn werk en kreeg om een uur of tien een paar merkwaardige telefoontjes van hem, via WhatsApp.”

Lees meer

VRU en NIBHV slaan handen ineen

 

Brandweerlieden zijn gespecialiseerde hulpverleners en kunnen een vrijstelling krijgen om bij hun werkgever als bedrijfshulpverlener ingezet te kunnen worden. De VRU gaat de certificering van brandweerlieden betalen en heeft hierover afspraken gemaakt met het NIBHV, de organisatie die de certificering doet.

 

Lees meer

Cynthia: “Leef, alsof het je laatste dag is”

''Je verwacht niet dat je een herseninfarct krijgt als je 47 bent. De dag na kerst werd ik om zes uur wakker met een slapende hand en voet. Omrollen in bed lukte niet. En toen ik op wilde staan om naar het toilet te gaan, viel ik op de grond.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »