Logo VRUBrandweer

Veiligheidsregio Utrecht

De brandweer in de regio Utrecht maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Utrecht. De Veiligheidsregio Utrecht, kortweg de VRU, is een samenwerkingsverband van de 26 gemeenten in de regio Utrecht op het gebied van brandweerzorg, (gemeentelijke) crisisbeheersing en geneeskundige hulpverlening. In het filmpje hiernaast zie je wat we doen om de inwoners en bezoekers van onze regio veilig te houden. 
We doen ons werk onder het motto 'Uw veiligheid, ons werk!'

04 10 2013VRUBrandweer 1080

Agenda open dagen brandweer

Altijd al eens willen weten wat er nu eigenlijk in zo'n brandweerauto zit? Of een kijkje willen nemen in een kazerne? Bezoek dan één van de open dagen van de brandweer.

 

Lees meer

Missie, motto en manifest

Veiligheidsregio Utrecht wil de drijvende kracht zijn achter een goede hulpverlening en crisisbeheersing in de regio Utrecht. Dit gedachtegoed hebben we vastgelegd in een manifest.

Lees meer

Organisatiestructuur

De brandweer in de regio Utrecht maakt onderdeel uit van de Veiligheidsregio Utrecht. Er zijn 67 brandweerposten in regio Utrecht.

Lees meer

Partners

We werken aan de veiligheid van de regio Utrecht, maar dat kunnen we niet alleen. Dat doen we samen met diverse andere organisaties én de inwoners van onze regio.

Lees meer

Brandweertaken

De brandweer staat natuurlijk bekend om het blussen van branden. Maar wist je dat de brandweer veel meer doet? We bestrijden niet alleen gevaarlijke situaties, maar we helpen ze ook te voorkomen.

Lees meer

Voertuigen en materieel

Brandweermensen krijgen te maken met moeilijke en gevaarlijke omstandigheden. Daarom beschikken we over beschermende uitrusting, speciale voertuigen en gereedschap.

Lees meer

Kazernes

In onze regio noemen we kazernes 'posten'. We hebben 67 brandweerposten, verspreid over de hele provincie Utrecht. Op deze kaart vind je de locaties en adresgegevens.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »