Logo VRUBrandweer

Op vakantie en in de natuur

Ook op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. Je maakt veel gebruik van spullen die mogelijk lang in de kast hebben gestaan. Of waar je minder ervaring mee hebt. Let dus extra op je veiligheid en die van mensen om je heen. Ook in de natuur.

fotograaf pcopros

Caravan of camper

Comfort op vakantie wordt steeds belangrijker. Huishoudelijke apparaten en andere elektronica nemen we graag mee op reis. Dat brengt ook risico's met zich mee.

Lees meer

Kamperen met flessengas

Koken op vakantie? Dat gaat gemakkelijk op een kooktoestel met flessengas. Lees in ieder geval de gebruiksaanwijzing op gasflessen en -apparatuur goed door. Kom je er niet uit? Schakel dan een vakman in. Ga niet experimenteren!

Lees meer

Op de boot

Een brand is altijd gevaarlijk. Op een boot kun je bovendien moeilijk vluchten. Zorg dus voor voldoende veiligheid aan boord.

Lees meer

Voorkom natuurbrand

Ga zorgvuldig om met vuur in de natuur. Het brengt namelijk risico's met zich mee. Zeker als het al een tijdje droog is. Natuurbranden ontstaan makkelijk als het droog en warm is, en zijn moeilijk te blussen.

Lees meer

U bevindt zich op de publiekssite van de brandweer in regio Utrecht. Bent u samenwerkingspartner, bestuurder of raadslid? Klik dan door naar VRU.nl »